Adatvédelmi tájékoztató

(Hatályos 2018. Február 21. napjától)

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete, a továbbiakban: GDPR) előírásainak megfelelően az  Fritzson-Bajdor Tünde EV. az alábbi tájékoztatást nyújtja a cég által üzemeltetett SWAPPIS.hu webáruházzal (továbbiakban: Webáruház) kapcsolatosan folytatott adatkezelésről.
Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót annak érdekében, hogy megismerje hogyan kezeljük adatait.
Az Érintett a Webáruház használatával akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a Webáruházban nem regisztrálhat, nem vásárolhat, hírlevélre nem iratkozhat fel, tekintettel arra, hogy GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az Érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak. A megadott adatok valóságáért az Érintett tartozik felelősséggel.
Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintettet, hogy a Webáruház funkciói, a megrendelések nyilvántartása és teljesítése csak abban az esetben lehetséges, ha az Érintett az adatait az Adatkezelő részére megadja, és az adatkezeléshez hozzájárul.

Adatkezelő

Cégnév: Fritzson-Bajdor Tünde Júlia EV.
Székhely: 1029 Budapest, Köztársaság u. 34/A/3
Adószám: 54840171-1-41
Cégjegyzék szám: 52417517
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@swappis.hu
Telefonos elérhetőség: +36 30 967 9303
Számlaszám: 10104105-09158000-01005005

A tárhelyszolgáltató elérhetőségei: Propagent Kft. 2840 Oroszlány, Bánki Donát u. 49. E-mail: support@propagent.eu

A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben a továbbiakban: adatkezelő.
Az Adatkezelő által kezelt személyes adatokat az Adatkezelőnél az Adatkezelő munkavállalói ismerhetik meg a 2. pontban meghatározott adatkezelési cél eléréséhez szükséges mértékben.

Az adatkezelés jogalapja, célja, időtartama, kezelt adatok köre

Az Adatkezelő a személyes adatokat az alábbi jogalapon, célokból és időtartamig kezeli:

Adatkezelés fajtája

Adatkezelés jogalapja

Kezelt adatok köre

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Regisztrált felhasználóra vonatkozó adatkezelés

Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

  • Név

  • Lakcím (nem kötelező)

  • E-mail cím

  • Telefonszám (nem kötelező)

  • Születési dátum

  • Felhasználói fiók kezelése

  • Rendelési adatok és számlák megtekintési lehetőségének biztosítása

  • Kedvencek kezelése

Az Érintett adattörlésre vonatkozó kérelméig

Regisztrált felhasználóra vásárlás esetén vonatkozó adatkezelés

A szerződés teljesítéséhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont)

  • Név

  • Lakcím

  • E-mail cím

  • Telefonszám

  • Rendelések teljesítése

  • Rendelési visszaigazolás küldése

  • Rendelés teljesítésével kapcsolatos kommunikáció

A rendelés teljesítését követő 5 évig (Ptk. szerinti elévülési határidőig)

Számlázási adatok kezelése

Az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont)

  • Név

  • Lakcím

Áruk és szolgáltatások ellenértékének számlázása

Számviteli törvényben meghatározott határidőig, tehát 8 évig

Hírlevél, SMS reklámajánlat küldés

Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

  • Név

  • E-mail cím

  • Telefonszám

  • Lakcím

Reklámajánlatok küldése elektronikus és/vagy postai úton

Az Érintett adattörlésre vonatkozó kérelméig

Online kapcsolatfelvétel az érintett által

Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

  • E-mail cím

  • Név (nem kötelező)

  • Lakcím (nem kötelező)

  • Vevőszám (nem kötelező)

Az Érintett weboldalon feltett kérdésének megválaszolása az ügyfélszolgálat által

Az Érintett adattörlésre vonatkozó kérelméig

Termékek értékelése a weboldalon

Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

Keresztnév vagy becenév (nem kötelező)

A termékekre leadott értékelések megjelenítése a weboldalon

Az Érintett adattörlésre vonatkozó kérelméig

A kötelezően megadandó adatok hiányában az Adatkezelő nem tudja az Érintett által igénybe venni kívánt szolgáltatást nyújtani, tehát nem tudja például a felhasználói fiókot létrehozni és kezelni, vagy a rendelést teljesíteni.
Reklámküldemények és ajánlatok küldése céljából az Adatkezelő kizárólag az Érintett külön erre irányuló kifejezett hozzájárulása esetén kezeli az adatokat a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően. Az Érintett a hírlevélben található link alkalmazásával, vagy az Adatkezelő 1. pontban rögzített elérhetőségein bármikor megtilthatja, hogy részére az Adatkezelő a továbbiakban reklámküldeményt küldjön.
Vásárlói értékelések: A Webáruházban az Érintettnek lehetősége van a termékeket és szolgáltatásokat értékelni. Az értékelés elküldésével az Érintett hozzájárul ahhoz, hogy értékelését az Adatkezelő a Webáruházban megjelenítse vagy azt törölje. Az elküldött értékeléssel az Adatkezelő szabadon rendelkezik, ezt érintett az értékelés elküldésével tudomásul veszi.
Az Érintett az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Adatkezelő 1. pontban meghatározott elérhetőségei bármelyikén.

Adatfeldolgozók

Adatkezelő az adatokat a rendelések nyilvántartása, a szerződések teljesítése, a weboldal üzemeltetése, reklámajánlatok küldése, valamint a számviteli törvény előírásainak betartása céljából továbbíthatja az alábbi adatfeldolgozók részére.

Adatfeldolgozó neve Adatfeldolgozó címe Adatfeldolgozási tevékenység Feldolgozással érintett adatok
Fritzson-Bajdor Tünde EV. 1029 Budapest, Köztársaság u. 34/A/3 Ügyfél és rendelés nyilvántartás, készletnyilvántartás és logisztika: csomagadatok feldolgozása, Csak vásárlás és készletértesítés esetén: név, születési idő, cím, telefonszám, vevőkód, email
Könyvelő Könyvelés Csak vásárlás esetén: név, cím, bankszámla adatok (előre utalás esetén), vevőkód
Google 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA Analytics és Remarketing használata IP cím
Facebook Facebook Inc.

Menlo Park, California, USA

Analytics és Remarketing használata IP cím

Az Adatfeldolgozók az adatkezelést az Adatkezelő utasításai szerint végzik, az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat az Adatkezelő rendelkezései szerint kötelesek tárolni, megőrizni és törölni. Az adatfeldolgozás során az adatokat az adatfeldolgozók munkavállalói ismerhetik meg.

Adattovábbítás

Az Adatkezelő az adatokat harmadik személynek nem továbbítja.

Profilalkotás

Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintettet, hogy a hírlevélre, sms-re feliratkozottakra vonatkozóan profilalkotást végez. A profilozás során technikai művelettel meghatározza, hogy a hírlevélre, sms-re feliratkozott korábban megtekintette-e a hírlevél alapján a Webáruházat, illetve hogy vásárolt-e, és ez alapján az információ alapján küld a továbbiakban számára hírlevelet, vagy sms-t az Érintett érdeklődési körének megfelelően. Ez a tevékenység a jobb felhasználói élmény nyújtása céljából történik és az Érintettre nézve termékek és akciók ajánlásán kívül más következménnyel nem jár.

A Webáruház használatával és működésével kapcsolatos technikai jellegű adatkezelés

A Webáruház látogatása során a Vevő számítógépére kerülnek elmentésre szövegformátumú fájlok (továbbiakban: sütik). Az Adatkezelő főként az ún. session cookies sütiket használja, melyek a böngésző bezárásakor azonnal törlődnek. Ezek segítségével lehet megjeleníteni például a kosár tartalmát bármilyen oldal nézegetése közben, itt olvashatja el a Vevő, mennyi árut tett eddig kosarába és mi ezek aktuális együttes ára. Ezek a szövegformátumú fájlok személyes adatokat nem tartalmaznak. Ezenkívül az Adatkezelő használ olyak sütiket is, ún. permanent cookies sütiket, melyek több látogatás során használatosak. Ezek a sütik is kizárólag a Vevő IP címét tartalmazzák. Főleg ezek a sütik biztosítják azt, hogy az Adatkezelő Webáruházának ajánlata barátságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb legyen. Ezeknek a fájloknak köszönhetően lehetséges például, hogy a honlapon megjelenjenek azok az információk, melyek a Vevő érdeklődésének felelnek meg. A sütik használatának célja az, hogy az ajánlat a lehető legjobban alkalmazkodjon a Vevő igényeihez és a böngészés a lehető legkényelmesebb legyen. A Vevő személyének azonosítása ezen sütikkel nem lehetséges.

Természetesen a böngésző beállítható úgy is, hogy több látogatás alatt használt sütiket a merevlemezre ne mentse el, azonban csak a sütik használatával használhatja ki és élvezheti teljes mértékben a Vevő a Webáruház egyes funkcióit. Például, ha árut helyez a kosárba, a szerver elolvassa a süti kódját és ezzel megjegyzi, hogy az áru a Vevő kosarába tartozik. Ha a Vevő a Webáruház után más honlapokat látogat meg és utána visszatér a vásárláshoz, a kosarában benne marad mindaz, amit korábban beletett. Ez a szolgáltatás csak a sütik használatának engedélyezésével lehetséges. Ezért Adatkezelő javasolja, hogy a sütiket a Vevő hagyja bekapcsolva.

A sütik megtekintése és törlése általában a webböngésző beállítások funkcióját választva bármikor lehetséges, erről további információt a webböngésző “Súgó” menüjéből kaphat.

A Webáruház használatával az Érintett hozzájárul a sütik rögzítéséhez, tárolásához és feldolgozásához a jelen pontban meghatározott módon és célokra.

A webáruház a következő sütiket használja:

Süti neve

Célja

Mennyi ideig tárolja az adatot?

wishlistId

A vevő Kedvenceim listájának azonosítása

12 hónap

exit-popup

Információ arról, hogy a vevő látta-e a kilépés felugró ablakot

12 hónap

lastSeen

A vevő által korábban megtekintett termékek

14 nap

Információ arról, hogy egy oldalon hány termék jelent meg

1 hónap

CAB

Információ arról, hogy a vevő korábban vásárolt-e

12 hónap

remm

Vevői fiók információ annak érdekében, hogy automatikusan be tudjon jelentkezni a fiókjába

14 nap

et_last_campaign

Információ arról, hogy a vevő melyik marketing csatornáról érkezett a webáruházba (statisztikai cél)

12 hónap

cookieBoxCookie

Információ arról, hogy a vevő elfogadta-e a süti figyelmeztetést

1000 nap

topBenefits

Információ arról, hogy a vevő bezárta-e a blokkot

Böngésző bezárásáig

cookieLoginUsername

Vevő E-mail címének tárolása belépéshez

Böngésző bezárásáig

nwlPopupWindow

Információ arról, hogy a hírlevél felugró ablak megjelent

Böngésző bezárásáig

homepageLayer

Kiegészítő süti ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, hogy a hírlevél felugró ablak megjeleníthető-e

1000 nap

SocialOptOut

Facebook plugin tiltása

1000 nap

viewedOuibounceModal

Információ arról, hogy a kosárban hagyott termék felugró ablak megjelent-e

Böngésző bezárásáig

PHPSESSID

Munkamenet azonosító a weboldali alkalmazások autentikációjához processes.

Böngésző bezárásáig

otto_num_of_items_per_page

Információ arról, hogy egy oldalon hány termék jelent meg

1 hónap

A Webáruház alkalmazza a Google Analytics-et, a Google Inc. (“Google”) webelemző szolgáltatását. A Google Analytics ugyancsak sütik használatával működik, olyan szövegfájlokkal, amelyek az Érintett számítógépén tárolódnak és lehetővé teszik a Webáruház használatának elemzését. A sütik által létrehozott, a Webáruház látogatója által történő használatát rögzítő információk rendszerint a Google szerverére kerülnek át az USA-ba, és ott is tárolódnak. Azonban az érintett IP-címe előzőleg rövidített formában kerül át, amennyiben az az Európai Unió tagállamában található, vagy más olyan államéban, amely az Európai Gazdasági Régióról szóló Egyezmény aláírója. Csak különleges esetekben kerül át a teljes IP-cím az USA-beli Google szerverre, és kerül sor ott a rövidítésre. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje a Webáruház Érintett által történő használatát, hogy az oldalaktivitásról jelentéseket állítson elő, és további szolgáltatásokat nyújtson a Webáruház működtetőjének a weboldalhasználatával kapcsolatban. A Google Analytics keretén belül az Érintett böngészőjéről átküldött IP-címet nem kombinálják más Google-adatokkal. A sütik tárolását az Érintett megakadályozhatja böngészőjének megfelelő beállításával. Továbbá, a süti által készített, az Érintett weboldal használatát rögzítő adatok (pl. IP-cím) Google-hoz történő továbbítását és feldolgozását is megakadályozhatja, ha letölti és installálja a böngésző segédprogramot (plugin) a következő linkről:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

A Google által az Analytics szolgáltatáshoz kapcsolódó adatkezelésről bővebben itt tájékozódhat:

http://www.google.com/analytics

A “Hogyan használja fel a Google az adatokat, amikor Ön egy partnerünk oldalát vagy alkalmazását használja” című dokumentum az alábbi hivatkozáson érhető el:

http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/partners/

Google AdWords remarketing: A Webáruházban tett látogatások során egy vagy több sütit küld a weboldal a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen sütik a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a sütiket csak egyes aloldalak látogatása esetén küldi el a weboldal a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem. A Google, ezen sütik segítségével tárolja, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Ez azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók sütijeit is letilthatják):

http://www.google.com/ads/preferences/

A Google soha nem kapcsolja össze az Érintett IP címét a Google által tárolt egyéb adataival. Az Érintett IP címe anoním módon kerül tárolásra, így személyes adataival nem összekapcsolható.

Retargeting technológiák: A Webáruház a retargeting technológiát használ. Ez lehetővé teszi az Adatkezelő számára, hogy reklámokkal célzottan megszólítson minden olyan internetfelhasználót, aki már érdeklődött a Webáruházban termékei iránt. Tanulmányokból ismert, hogy a személyre szabott, érdeklődésen alapuló reklám az internetfelhasználó számára sokkal érdekesebb, mint az a reklám, amely nem rendelkezik ilyen személyes vonatkozással. A reklámeszközök beillesztése retargeting esetén süti alapú, a korábbi felhasználói viselkedés elemzése alapján történik. Természetesen itt nem tárolnak személyes adatokat, és a retargeting technológia alkalmazása éppúgy az érvényes adatvédelmi jogszabályok figyelembevételével történik.

Facebook Custom Audience (egyedi közönség): ez a Facebook által rendelkezésre bocsátott eszköz lehetővé teszi az Adatkezelő számára, hogy ún. sütik (cookie) és webjelzők (web beacon) és hasonló technológiák alkalmazásával felmérje és gyűjtse felhasználói adatait, és ily módon hatékonyabbá tegye a Facebook-on folytatott reklámtevékenységét, például azáltal, hogy bizonyos bejegyzéseket csak a Webáruház látogatói számára tesz elérhetővé. Az ezzel a funkcióval rögzített adatok kizárólag titkosítva kerülnek a Facebook felé továbbításra. Az egyes felhasználók Facebook-on elérhető személyes adatai számunkra nem hozzáférhetők. Ezzel a webes funkcióval kapcsolatos további információkat a Facebook adatvédelmi nyilatkozatában talál:

https://www.facebook.com/about/privacy/

A Facebook custom audience funkcióval történő adatrögzítést kikapcsolhatja itt:

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

Az Adatkezelő felhívja az Érintett figyelmét, hogy itt letilthatja a közösségi pluginek megjelenítését. Ilyenkor egy süti kerül beállításra, amely megakadályozza az adatok továbbítását a Facebook felé, kivéve, ha az Érintett böngészőjében ezt a sütit célzottan vagy „Az összes cookie törlése” funkció segítségével törli. A letiltás bármikor megismételhető.

Social Plug-inek (közösségi oldalak bővítményei): A Webáruház személyesebbé tétele érdekében az a Facebook, a Google és a Pinterest közösségi oldalak pluginjai (bővítményei) kerülnek alkalmazásra. Ennek érdekében a Webáruház a „LIKE” (tetszik) gombot, a „Google +1” gombot és a Pinterest „Pin-It“gombot használja, amelyeket a Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA), Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) és Pinterest Inc. (808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA) vállalatok tesznek elérhetővé.

Ha az Érintett felkeresi a Webáruház egyik oldalát, amely rendelkezik ilyen bővítménnyel, a bővítmény közvetlen kapcsolatot hoz létre a Facebook-kal és a Google+-szal. Ha a látogató be van jelentkezve a Facebook-on vagy a Google-nál, azok hozzárendelhetik az Érintett látogatását Facebook, illetve Google+-fiókjához. Ha az Érintett alkalmazza a bővítményeket, például a „Tetszik” gombra kattint, vagy hozzászólást ír, a böngészője közvetlenül továbbítja az adott információt a Facebook felé, ahol az tárolásra kerül. A Facebookról, illetve a Google+-ról történő kijelentkezés megakadályozza az adatoknak a látogató profiljához történő hozzárendelését. Ezek a vállalatok weboldalaikon részletes információkat bocsátanak rendelkezésre az Érintett adatainak a hozzájárulása megadását követően történő használatának jellegéről, céljáról és adatainak további feldolgozásáról. (Facebook adatvédelmi tájékoztató, Google adatvédelmi nyilatkozat) Ugyanitt további információkat talál az Érintett a jogaira, magánélete védelmét célzó beállításokra és tiltakozási jogának gyakorlására vonatkozóan.

Az Érintett böngészője beállításával letilthatja a sütik használatát, azonban ebben az esetben nem tudja kihasználni a Webáruház összes funkcióját.

A sütik letiltását az egyes webböngészőkben az alábbi módokon tudja megtenni:

Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Firefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-yourcomputer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Safari:

https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Az Érintett jogai, jogorvoslati lehetőségek

Hozzáférés joga: az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől tájékoztatást kérjen arról, hogy személyes adatai kezelése az Adatkezelőnél folyamatban van-e. Az Érintett jogosult az Adatkezelő által kezelt személyes adataihoz hozzáférni. Az Érintett jogosult továbbá hozzáférni azokhoz az információkhoz is, melyeket jelen tájékoztató tartalmaz.

Helyesbítéshez való jog: az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, vagy a hiányos személyes adatok kiegészítését kérje.

Törléshez (“elfeledtetéshez”) való jog: az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Törlési kérelem esetén az Adatkezelő megvizsgálja, hogy az adatkezelésnek mi a pontos jogalapja (van-e a hozzájáruláson kívül más jogalapja), és ha a törlés feltételei fennállnak törli az adatokat. Törlés esetében az Adatkezelő gondoskodik arról, hogy mindazok töröljék az adatokat, akikhez az adat az Adatkezelőn keresztül eljutott.

Korlátozáshoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelés korlátozását kérje, ha vitatja az adatkezelés pontosságát, jogellenes adatkezelés esetén az adatok törlését ellenzi, az Adatkezelőnek már nincs szüksége az adatra de az Érintett igényli azokat jogérvényesítés céljából, vagy az Érintett a tiltakozási jogával élt az adatkezelés ellen. A korlátozás feloldásáról az Adatkezelő az Érintettet előzetesen tájékoztatja. Az Adatkezelő tájékoztatja valamennyi címzettet a korlátozásról, akivel a személyes adatot közölték.

Adathordozhatósághoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, ezeket másik Adatkezelőnek továbbítsa (vagy továbbíttassa az adatkezelővel ha ez technikailag megvalósítható). Ez a jog abban az esetben illeti meg az Érintetettet, ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Tiltakozáshoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon az adatkezelés ellen, ha az közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, vagy ha az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdeke (ideértve a profilalkotást is). Az Adatkezelő direkt marketing (reklámajánlatok küldése) és profilalkotási tevékenységével kapcsolatban az Érintett bármikor tiltakozhat.
Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt (indokolatlan késedelem nélkül), legfeljebb azonban 30 napon belül az Érintett erre irányuló kérelmére írásban megadja a kért tájékoztatást, illetve a hozzájárulás visszavonása esetén törli az adatokat. Az Adatkezelő helyesbítés, törlés esetén minden olyan címzettet tájékoztat, akivel az adatot közölték.
Ha az Adatkezelő az Érintett kérésének nem tud eleget tenni, erről az Érintettet 30 napon belül tájékoztatja.

Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintetteket, hogy az adatok kezeléséhez történő hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.
Az Érintett adatkezeléshez kapcsolódó jogait az  Adatkezelő 1. pontban meghatározott elérhetőségein gyakorolhatja.
Az Érintett jogorvoslati igénye esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., www.naih.hu, telefon: (06 1) 391-1400, fax: (06 1) 391-1410, ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy választása szerint az Adatkezelő székhelye, az Érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.

Adatbiztonság

Adatkezelő az adatkezelést akként végzi, hogy annak során biztosítsa az Érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő az adatokat a technológia állásának leginkább megfelelő információtechnológiai megoldásokkal védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Érintett által a regisztráció során létrehozandó felhasználói fiók az Érintett által megadott jelszóval védett.

Hamarosan!

 

You have Successfully Subscribed!

Green startup company

 

Swappis is a green start up company with a mission to prolong the life span of our clothes by collecting the ones people don`t wear any more and connecting them with their next owner who will happily wear them.


We would like to create a conscious and responsible fashion trend that appreciate the clothes that are already produced and do not have an urge to buy new garments to feel special about themselves.


By accelerating reuse of our clothes we extend their life, minimize textile waste  and we can significantly decrease the negative environmental impacts of the fashion industry.

You have Successfully Subscribed!

Clean out your closet and update with us!

 

Are you bored with your wardrobe? Do you have clothes that you bought for one occasion only and don`t use it any more? Have you changed in size? Are you longing for a new style? Would you like to try different styles and colours than you are used to?


You can bring your clothes you got tired of to us and we`ll give you points for them according to their quality and condition.

What do you win with us?


You declutter your closet, you can purchase with your points continuously with discount and at the same time you help the envrironment and other people to update their wardrobe responsibly. With some of the clothes we help the ones in need.

You have Successfully Subscribed!

One man's trash is another man's treasure

 

Fashion doesn`t have to cost the Earth. We believe in a diverse and more creative fashion that mathes each individual according to their personal style.

Fashion is not about the newest trend but the mixture of all previous ones, vintage and contemporary, feminine and masculine, local and classy style. Fashion should support creativity and individual style.

We all have clothes at home that we never wear, but it doesn`t mean that someone else would not appreciate it. As the old saying goes "One man's trash is another man's treasure".

As many we are who hand in their unwanted clothes as diverse the supply of styles will be.

Together we decrease textile waste, help the environment and each other to dress more sustainably. It`s a win-win situation.

You have Successfully Subscribed!

Sustainable fashion

 

Sustainability, environmental consciousness, and responsible consumption are gaining more and more importance nowadays in developed societies. The awareness about these topics is growing. But how does this apply to fashion and what can we as consumers do about it?

Fast fashion chains come out with new collections every second or third week in big stores all around the world, thus overproduction and its negative consequences are tangible. This is the reason why the fashion industry is the second biggest polluting industry in the world after the oil industry. From the raw materials to the final products the fashion industry causes serious environmental damage in nature and societies where production takes place through their intensive water use, water contamination and massive amount of chemical use, not to mention the unhuman working conditions and underpaid workers who are often women and children. 

In Hungary we throw away 20 millions tons of textiles that end up in landfills. Half of this amount is out of materials that never decompose.

There is one simple and smart solution for this complex problem: we have to accelerate REUSE and RECYCLING of our clothing. By doing so we can decrease the negative impact areas of new production and extend the life of our clothes.

Join our mission and be part of the slow fashion movement! 


You have Successfully Subscribed!

We are looking for partners!

 

Who can be our partners:

  • organisations whom are interested in providing clothes collection for their     employees or clients
  • organisations whom would like to collaborate in providing a place to put our collection boxes for our campaign or an event for a market of preowned clothes
  • schools, projects and designers whom are looking for used clothes as raw materials for their upcycling, redesign or other creative works

 

What do you win with us? Through collaborating with us your organisation can:

  • extend their CSR activities
  • strengthen their social responsibility
  • improve their sustainability strategy

 

What kind of organisations can be our partners:

  • big companies
  • office buildings
  • institutions
  • restaurants and event places
  • non-profit organisations

In case you think it sounds interesting for you please contact us through the contact form and write "partnership" in the subject. We`ll get in touch with you as soon as we can.

You have Successfully Subscribed!

What kind of clothes we accept

 

Female and male clothes, shoes, bags, belts, hats and accesoires such scarves, jewelleries etc. We appreciate styles from all decades, we welcome vintage items from the 20s to the 90s. The original price of the product though should be over 1500 HUF.

 

Quality criteria:

 

  • preferably the items should be from the current season (during spring you can hand in spring and summer season items, during autumn you should bring autumn and winter items)
  • lean, whole, preferably frehsly laundred clothes, shoes should be gently used
  • free of stains and free of odor please
  • items should not be damaged, shubby, teared, frayed and have big holes on
  • bottoms and zippers should be functioning

 

For the items that do not meet the above mentioned criteria we cannot give points to its owner.

 

What type of clothes we cannot accept:

 

  • lingerie, underwear, swimwear, socks (except the original price tag is on)

 

You have Successfully Subscribed!

Book a home collection online

 

Home collection applies to premium quality clothes and accessories in case the original price of one item exceeds 30.000 HUF and the amount of clothes are at least 10 pieces.
Brands should be original and not faked, otherwise we cannot accept them.


In case you would like to order our home pick up collection, please write us a message with the brands and the quantity of the items you have and we'll contact you about the details.

You have Successfully Subscribed!

Evaluation criteria


We evaluate and give points to the items according to the following attributes:

Material: synthetic materials (polyester, nylon, polyacryl, artificial leather) receive lower points and natural materials (cotton, silk, linen, wool, viscose, leather) receive higher points.

Brand: lower price brands receive lower points, higher price brands receive higher points

Style and uniqueness: unique and vintage items receive higher points compared to mass production contemporary items ( all items older than 20 years old are classified as vintage)

Condition: clothes with less slitage and better condition receive higher points compared to more frequently used and washed out items

You have Successfully Subscribed!

Hand your points over to someone else!

 

In case you have received points and you do not need all of them or do not want to use them at all, you can hand them over to somebody else, so they can go and shop with points instead of you.


How it works? Just send us a message through our contact form and write how many of your points you would like to hand over and write down the name and the e-mail of that person.

You have Successfully Subscribed!

Coming soon!

 

You have Successfully Subscribed!